sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Uusi yritys Välimerellä

Tämä blogi uhkaa mennä pelkästään muuttovalitukseksi, mutta minkäs teet kun ei muutakaan tapahdu. Viimeisetkin laatikot ovat siirtyneet uuteen osoitteeseen ja itsellä alkaa huvi loppumaan tämän touhun kanssa. Missä on vapaa-aika? Se alkaa päivä päivältä kuulostamaan enemmän legendalta kuin osalta viikkoa. Ehkä tämä tästä joskus rauhoittuu.

Parisen viikkoa sitten tein Uunilohta Välimeren tapaan ja pettymyksestä selvinneenä (tai sisuuntuneena) kokeilimme tätä uudelleen. Tällä kertaa apuna oli "pikku kokki" eli kissani, joka oli vakaasti sitä mieltä, että ruoka kuin ruoka maistuu paremmalta kun se on kuorrutettu kissankarvoilla. Alla tämänkertainen ohje.

Uunilohi Välimeren tapaan

850g lohta
1 1/2 yksikyntistä valkosipulia
mustapippuria
suolaa
basilikaa
1 appelsiini
1 iso tomaatti
öljyä

Nosta kala uunivuokaan ja mausta pippurilla, suolalla ja basilikalla.
Hienonna valkosipulit ja ripottele kalan päälle.
Halkaise pesty appelsiini ja purista toinen puoli kalan pinnalle.
Leikkaa toinen puoli ohuiksi siivuiksi ja asettele päälimmäiseksi.
Kuutioi tomaatit ja laita myös ne kalan päälle.
Pirskottele hieman öljyä pinnalle.
Paista 200 asteessa 30-45 minuuttia.

Keitettyjä perunoita tällä kertaa mukaan lautaselle.

Tämä onnistui paljon edeltäjäänsä paremmin, vaikka appelsiini ei maistunut missään. Jätin myös osan valkosipuleista vähän isommiksi paloiksi. On mukava pureskella niitä. Kauppansa kala teki, kuten ennenkin. Tomaateista tuli tosin parempia sillä alkuperäisellä ohjeella. Pitänee (taas) ensi kerralla tehdä toinen maustekerros tomaattipalojen päälle. Tai sitten ei. Katsotaan kuinka käy.

Edit:
Ai niin! Jos ihmettelette miksei ystävänpäivästä tullut päivitystä, siihen on yksinkertainen selitys: mies järjesti koko päivän ohjelman ruokia myöten ja yllätti minut aivan totaalisesti. Vieläkin herkistyy kun muistelee päivää.

1 kommentti:

  1. Ja jotta ei jää ihmiset ihmettelemään niin tein Sipulikastiketta, villiriisillä, kotitekoisia jauhelihapihvejä ja sydän muffinsseja. <3

    VastaaPoista