maanantai 4. helmikuuta 2013

Lääh ja puuh!

Kamala kiire tuntuu olevan koko ajan. Töissä saa juosta pää kolmantena jalkana firmaa päästä päähän ja muuttolaatikoita pitäisi purkaa ja siivotakin pitäisi ja ja ja... Ajatuskin kaikesta tekemättömästä saa masentumaan.

Kävimme uuden kotikuntamme paikallisessa pikkukaupassa kääntymässä. Sieltä tarttui mukaani kaksi Pirkka-lehteä, joiden kansissa loistivat värit. Miten pieni väriloisto saakaan mielen paremmaksi. Kotona niitä selaillessani suorastaan hyppäsi silmään jälleen uusi ohje kalalle. Isompi kauppa kutsui!

Uunilohi Välimeren tapaan

500g lohta
mustapippuria
2 pientä klementiiniä
3 tomaattia
1 yksikyntinen valkosipuli
basilikaa
1 rkl öljyä
suolaa

Nosta kala uunivuokaan ja mausta pippurilla.
Leikkaa hyvin pestyt pikkusitrukset ja levitä viipaleet fileen päälle.
Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipulin ja sekoita ne keskenään.
Lisää basilika, öljy, suola ja pippuri. Lusikoi seos kalan päälle.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Kaverina kaurapastaa ja salaattia.

Alkuperäinen ohje luettavissa myös netissä Pirkka.fi.

Voi vitsit tomaateista tuli hyviä! Harmi, ettei kaikki maku päässyt kalaan asti. Ensi kerralla kokoan härpäkkeet kalan päälle eri järjestyksessä ja muutan ohjetta hieman. Uskaltanen sanoa, että oli pienoinen pettymys, muttei ihan täysi susi. Tästä on hyvä jatkaa.

Kannattaa muuten katsoa noita päällisten määriä sen mukaan kuinka iso kalapala on käytössä. Nerokkaana ihmisenä kävin tuoretiskiltä hakemassa norjalaista lohta. Pala leikattiin tietysti pään puolelta, kuten aina, joten kala jäi kapeaksi ja kaikkea muuta oli näin ollen liikaa. No worries, niitä käytetään myöhemmin.

Edit.
Tästä tuunattuun ohjeeseen.

1 kommentti:

  1. Kala on aina hyvää. Ja terveellistä! Syökää kalaa! Syökää kalaa!

    VastaaPoista